vrijdag 5 januari 2018

ChristenUnie nu ook slappe knieën bij Airport Lelystad?


Het verschil tussen LEF en LAF is maar één letter en toch een wereld van verschil. 
Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur krabbelt nu in navolging van GroenLinks en de PvdD ook de ChristenUnie terug? De ChristenUnie denkt dat het niet mogelijk is om Lelystad Airport in 2019 te openen, zoals de bedoeling is en daar komen ze dan nu mee?

Hier slaat LEF dus om in LAF. En hoe betrouwbaar ben je dan nog als coalitiepartner in het huidige kabinet als je op het eerste de beste dossier je collega-minister al laat vallen?
De ChristenUnie zijn in de gemeenteraad van Lelystad maar ook in Provinciale Staten al vanaf het begin (20 jaar) VOOR de ontwikkeling van het vliegveld geweest en dan nu slappe knieën krijgen? Kennelijk ingegeven vanwege de aankomende gemeenteraadsverkiezingen? 

Een hoop banen en werkgelegenheid dat is precies wat Flevoland nodig heeft!  
Hiermee gaat de ChristenUnie (Eppo Bruins) ook nog eens voorbij, evenals GL en de PvdD,  aan het economisch belang voor Flevoland die een hoge werkeloosheid kent. Er komen immers een hoop banen bij! Op de luchthaven zelf, onderhoudspersoneel, bagageafhandeling, monteurs, beveiliging, grondsteward(s)essen, horeca, verkeersleiding, pendelbuschauffeurs,  enz enz. Een sneeuwbaleffect dus. Maar vooral ook indirect! Hotels in omgeving (vd Valk bijvoorbeeld) Horeca, algemeen, taxichauffeurs, nieuwe bedrijven (Inditex). Veel werkelozen kunnen aan de slag en mensen van buiten Flevoland die er gaan werken zullen naar Flevoland verhuizen. Hun kinderen hebben scholen en docenten nodig, woninginrichting, Gamma Praxis enz enz... alles komt in een groei terecht! En dat is in Flevoland hard nodig!