zondag 25 september 2016

Provinciale Staten op Expeditie 'Markerwadden'

Provinciale Staten op Expeditie 'Markerwadden'


Het Rijk trekt 4 miljoen euro extra uit voor de verdere aanleg van de Marker Wadden. Dat heeft staatssecretaris Martijn van Dam zaterdag toegezegd. Het Rijk heeft eerder al 15 miljoen bijgedragen. Van Dam bracht een bezoek aan het eerste eiland van de Marker Wadden dat zaterdag en zondag toegankelijk is voor publiek.

De staatssecretaris is vanaf de Bataviahaven in Lelystad aan boord van de driemaster Abel Tasman naar de Marker Wadden gevaren. Een vloot van grote en kleine schepen met belangstellenden volgde de Abel Tasman.

De eilandengroep wordt aangelegd om de waterkwaliteit van het Markermeer te verbeteren en het gebied aantrekkelijk te maken voor dieren en recreanten. De provincie Noord-Holland maakte deze week ook bekend 4 miljoen euro te willen meebetalen aan de aanleg van de vier andere kunstmatige eilanden. Flevoland legt ook nog eens 3 miljoen extra bij.

Het blijft vreemd dat de gemeente Lelystad GEEN geld ter beschikking heeft gesteld, terwijl Markerwadden in Lelystads gebied ligt en zowel op het toeristische- als economische vlak WEL de vruchten ervan plukt!