zondag 6 september 2015

Medewerkers Rechtbank NIET naar Utrecht!!

Ludieke actie bij Rechtbank Lelystad
Personeel van de rechtbank in Lelystad, advocaten en gemeentebestuurders hadden vrijdagmorgen een ludieke actie voor het behoud van een volwaardige rechtbank en 50PLUS Flevoland was daarbij.
Eerder werd bekend dat de meeste zittingen in Lelystad naar Utrecht worden verplaatst, als onderdeel van een grote landelijke reorganisatie. Symbolisch werd Vrouwe Justitia voor de rechtbank uitgekleed. Dit kabinet van de PvdA en VVD wensen hun bezuinigingsdoelstellingen te halen door 23000 vierkantenmeter vloeroppervlakte Rijksgebouwen uit Lelystad weg te bezuinigingen, waaronder ook nu de rechtbank. De Kamer van Koophandel, Jeugdzorg twee politiebureaus zijn al weg of gesloten en het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming staan op de nominatie om naar Utrecht getransporteerd te worden. Hier wordt ook 'de Wet getart' aldus burgemeester Horselenberg.  De fractie van 50PLUS Flevoland vind dit schandalig en zal dus ook gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. Mijn oproep is, dat de politieke partijen, provinciebestuurders en gemeentebestuurders een gezamenlijke vuist maken in de richting van het kabinet. Ik zal in ieder geval de fractie 50PLUS in de Tweede Kamer vragen om aanstaande dinsdag tegen dit kabinetsvoornemen te stemmen.

Mijn voorspelling is door de hoofdstad Lelystad op deze manier uit te kleden, het straks een pennenstreep wordt om de bestuurlijke schaalvergroting in de richting van een Randstadprovincie alsnog door te voeren.