zondag 5 juli 2015

Verplichte keuring rijbewijs senioren in de praktijk

Regelzorg Rijbewijskeuringen merkt in de praktijk dat, sinds de verhoging van de leeftijd van de verplichte rijbewijskeuring voor senioren (1 januari 2014), veel senioren bij de gemeente een Eigen Verklaring kopen terwijl een keuring voor hen niet nodig is. Dit komt ook voor wanneer men een EV koopt via internet (website CBR). Deze EV had men dus niet hoeven te kopen. Onnodige kosten dus.

Wie 75 jaar of ouder is als het rijbewijs moet worden verlengd, moet een verplichte medische keuring ondergaan. Maar soms moet u ook naar een keuringsarts als u nog géén 75 jaar bent. Wanneer is een keuring nou wel noodzakelijk en wanneer niet? Het juiste antwoord vindt u op www.keuringscheck.nl.
Zo voorkomt u dat u onnodig een keuring laat verrichten met alle kosten van dien, maar ook dat u de keuring achterwege laat, terwijl dat wel noodzakelijk is. En dan zou u rijbewijs al wel eens verlopen kunnen zijn. Checken dus.
Op genoemde website ziet u ook welk van de drie keuringsformulieren – de zogenaamde Eigen Verklaring – u nodig heeft. Via de website kunt u direct het juiste keuringsformulier bestellen en ook een afspraak maken met een keuringsarts bij u in de buurt. En u vindt er informatie die u helpt het formulier in te vullen.