donderdag 28 mei 2015

50Plus Flevoland verwijt de SP op 'PLUCHEGEDRAG'

50PLUS verwijt SP van PLUCHEGEDRAGDe eerste ' echte' Provinciale Statenvergadering in de nieuwe periode leverde direct door 50PLUS veroorzaakt vuurwerk.
De behandeling van de jaarcijfers van de provincie  was voor ons aanleiding voor een motie. We vroegen daarin om aandacht om dreigende werkloosheid in de zorgsector, met name de mensen die werkzaam zijn in de huishoudelijke zorg, vanwege de rijksbezuinigingen daarop van 40%. De hele oppositie, 20 zetels, ondersteunde de door Wout Jansen opgestelde motie. En we brachten de collegepartijen (21zetels) in behoorlijke problemen. Er was best sympathie voor het idee, maar helaas riepen VVD, CDA, D66 en hun socialistische collegepartner voorop, dat de provincie hierin "geen taak" had. Je hoorde Emil Roemer in Den Haag brommen!

Er volgde een schorsing, maar het overleg met het CDA bracht geen oplossing. De hoofdelijke stemming bewees dat de VVD de SP met een 'ijzeren greep' in het college houdt. Wout Jansen noemde dit namens de fractie "Kiezersbedrog". SP heeft de mond vol over de huishoudelijke zorg tijdens de campagne en nu, eenmaal in het pluche, is het geen taak meer voor de Provincie! Leg dat maar eens uit aan al die mensen die werkzaam zijn in de zorgsector!