zondag 10 juli 2016

Ouderen vereenzamen extra in de zomermaanden!

Een zomerhartenwens van een mevrouw
die nog een keer wilde roeien
Veel ouderen zijn eenzaam en komen amper de deur uit. In de zomerperiode, als kinderen en vrienden op vakantie gaan, is het verlaten gevoel extra groot. Door lichamelijke beperkingen kunnen veel ouderen niet alleen op pad. Bij de Zomerhartenwensen-actie worden ze in het zonnetje gezet.

Samen met tientallen Zonnebloemafdelingen en verzorgingshuizen brengt de Riki Stichting de komende maanden zo’n duizend hartenwensen van ouderen in vervulling. Persoonlijke aandacht, een-op-een contact: daar gaat het om. De afgelopen weken hebben ouderen met vrijwilligers en kinderen gesproken over hun wensen: betekenisvolle ontmoetingen voor oud en jong. Nu vervullen vrijwilligers per verzorgingshuis of Zonnebloemafdeling zo’n tien hartenwensen op kosten van de Riki Stichting.

Hartenwensen in uw regio
Een paar voorbeelden van wensen die de komende tijd vervuld gaan worden:

  1. De ouderen van Het Nieuwe Hoek in Leeuwarden trekken op met de leerlingen van het Commenius. De leerlingen gaan helpen om een deel van de hartenwensen te vervullen.
  2. Een bewoonster gaat rolstoeldansen met een knappe heer.
  3. Twee bewoners gaan gebruikmaken van een seizoenkaart voor Cambuur. Mevrouw A gaat ook een keertje live een voetbalwedstrijd meemaken.
  4. Een bewoonster gaat met katten knuffelen bij een asiel en een ander vervult haar wens om eens mee te zingen met een koor.
  5. Een bewoner van ’t Vondelhuys in Winschoten heeft altijd als buschauffeur gewerkt en zal het bus-museum in Hoogezand bezoeken en herinneringen ophalen.
  6. Een andere bewoner van ’t Vondelhuys krijgt een karretje achter de scootmobiel. Hij maakt spulletjes voor markten en kan deze nu ook zelf wegbrengen. Nu moet hij altijd anderen vragen te rijden.
  7. Een oudere dame, gast van Zonnebloem Groningen, heeft in haar tienerjaren in Het Dorp bij Arnhem gewoond, in de beginperiode van Het Dorp. Ze gaat nu na al die jaren nog een keer terug.
  8. Flevoland?........