zaterdag 14 maart 2015

ALLE OUDEREN ZIJN RIJK TOCH?

De media beelden gepensioneerden steevast af op een palmenstrand, een luxe cruise, het golfterrein of in een riante sloep spelevarend door weidse polders.Hierdoor is bij vele jongeren helaas het verkeerde beeld ontstaan dat er alleen maar rijke ouderen zijn die de pensioenpotten van de jongeren “leeg dreigen te vreten”.

Dat beeld wordt door dit kabinet nog eens stevig gestimuleerd door de uitspraak dat ouderen er de laatste 10 jaar niet op achteruit zouden zijn gegaan. Een door Henk Krol als aperte leugen ontmaskerde stelling, omdat gebleken is dat de ouderen wel degelijk in de laatste 10 jaar tussen de 15 en 20% zijn gekort. Alleen weigert dhr. Rutte dit (ondanks een door de kamer aangenomen motie van 50PLUS) vóór de verkiezingen bekend te maken. En daarnaast klotsen de Euro’s bij de pensioenfondsen tegen de plinten op, zodat van “leegvreten” al helemaal geen sprake is.
Maar dat even terzijde, want hoe schrijnend anders is de werkelijkheid.

Ik ben gezegend met een grote kennissenkring met heel veel gepensioneerden en ik zie veel ouderen die van hun AOW en of een klein pensioentje moeten rondkomen. En in die categorie vallen de hardste klappen zowel fiscaaltechnisch als in de dagelijkse praktijk van verhoging huren, ziektekostenpremie, eigen risico, beperking zorg, PGB, toeslagen en ga zo nog maar een tijdje door.

Nee, jongelui dit zijn wel de mensen die na de oorlog Nederland weer hebben opgebouwd, zonder flatscreens, Ipad, Iphone, 2 auto’s voor de deur, 3 vakanties per jaar, sportschool, paardrijles, vijfdaagse werkweek, ouderschapsverlof, kinderopvang etc. etc.
Dat zijn grotendeels wel de mensen die op hun zestiende begonnen te werken en daardoor 45 jaar voor de baas hebben gebuffeld en 40 jaar of langer pensioen- en AOW premie hebben betaald.

En dan heb ik het alleen nog maar over onze 65Plussers.
Want ook de categorie tussen 50 en 65 heeft het moeilijk, zeker als ze ontslagen dreigen te worden.
Maar het gekke is dat 1 op de 4 Nederlanders ouder dan 50 is.
Laten die allemaal eens op 50PLUS gaan stemmen.

Dat betekent 18 zetels in de senaat en een machtsfactor van belang,
want 50 Plussers kunnen niet  staken maar wel stemmen!


Doen dus 18 maart!
Gerben Laagland