zaterdag 17 januari 2015

Op 18 maart gaat Nederland afrekenen met dit kabinet

Henk Krol en Sandra Reemer
Vrijdag 16 januari heeft tijdens de Senioren Expo in Veldhoven de landelijke “kick off” van de 50PLUS plaatsgevonden.
Op 18 maart gaat Nederland afrekenen met dit kabinet. En vooral de 50-plussers kunnen dan het wanbeleid van deze regeringsploeg keihard afstraffen. Vooral zij zijn de dupe geworden van de maatregelen van deze VVD-PvdA-regering. Met die woorden opende Henk Krol de Kick-Off van de '50plusdus' campagne.
Onze lijsttrekker Wout Jansen en de kandidaten 2 en 3 van de Flevolandse kandidatenlijst waren aanwezig bij deze Kick-Off. De zaal was bijna te klein om alle 50Plussers een plaatsje te geven. Naast drukte was het bovendien erg gezellig en heerste er een echte “ons kent ons”-sfeer.

Sandra Reemer was voor deze bijeenkomst als gastvrouw uitgenodigd. Zij gaf iedere lijsttrekker in iedere provincie de gelegenheid zich voor te stellen en zijn of haar 3 belangrijkste verkiezingsspeerpunten aan te geven.
Onze lijsttrekker haalde een van de drie belangrijke Flevolandse programmapunten aan:  géén schaliegasboringen in Flevoland, géén samenvoeging van Flevoland met andere provincies tot één grote Randstadprovincie en het verzet tegen minister Blok met zijn voornemen om 23.000 vierkante meter rijksgebouwenvloeroppervlakte met het daarbij behorende verlies aan werkgelegenheid in de hoofdstad van de provincie te verkwanselen.
Daartussen door zong Sandra nog een drietal van haar meest bekende nummers en de zaal kon het dan ook niet laten luid mee te zingen. Natuurlijk was Henk Krol ook van de partij die een uitstekend en goed onderbouwd verhaal had. Hij gaf hierdoor iedereen het gevoel  positief en motiverend de provinciale verkiezingscampagne in te gaan.
Tenslotte werd ter afsluiting van de bijeenkomst officieel de landelijke Campagnewebsite 50PLUS gelanceerd: http://www.50plusdus.nl en tegelijkertijd de Flevolandse campagnewebsite http://www.flevolandbouwenwesamen.nl
Een goede dag waarbij ook Flevoland zich door haar presentatie positief op de kaart heeft gezet met de verwachting dat 50plus Flevoland in grote saamhorigheid en in een goede sfeer een zonnige toekomst tegemoet kan zien.