maandag 19 januari 2015

50PLUS LAAT GOED VAN ZICH HOREN OP RADIO 527 NOPLijsttrekker Wout Jansen zit in het midden
Tijdens de radiouitzending van Radio 527 op 17 januari was het 1e provinciale verkiezingsdebat te volgen tussen 50Plus, VVD en SGP. 50Plus lijsttrekker Wout Jansen liet geen spaan heel van het provinciaal openbaar vervoersbeleid voor 65-plussers.

Openbaar vervoer
“er wordt nu slechts lucht vervoerd door al die lege bussen terwijl 65-plussers graag van de bus gebruik willen maken. Vanwege de hoge kosten kan deze groep geen OV-kaart aanschaffen. Dat is toch te gek dat we liever lege bussen laten rondrijden dan 65-plussers het gunnen om gratis met het openbaar vervoer te reizen? Het is zo belangrijk dat deze groep, maar ook de sociaal zwakkeren uit hun isolement komen. Want laten we eerlijk zijn, de afstanden in Flevoland tussen de dorpen zijn relatief groot. Daar past een gratis openbaar vervoer bij voor deze groep mensen, maar ook dat alle dorpen bereikbaar zijn en blijven.


Luchthaven Lelystad
Ook het veelbesproken vliegveld bij Lelystad kwam aan de orde. Wout Jansen maakte duidelijk niet tegen deze ontwikkeling te zijn maar wel tegen de overlast. Wout maakte duidelijk zich hard te maken dat er geen nachtvluchten zullen plaatsvinden en geen vluchten boven de steden en dorpen teneinde de verstoring van de natuur en geluidsoverlast tegen te gaan.

Schaliegas
Maar toen het woord Schaliegas viel werd er door Wout Jansen fel geageerd. Het is een absoluut Nee van 50Plus tegen schaliegasboringen. Afgezet tegen de aardbevingen in Groningen moet een overheid het niet eens willen hier ├╝berhaupt aan te denken. Flevoland, maar ook de rest van Nederland, heeft een slappe bodem. Als je door middel van onderaardse explosies bij gas wilt komen, laat het resultaat zich raden. Dit gaat niet gebeuren zo benadrukt Wout Jansen nogmaals.

Superprovincie en snijden in eigen vlees
Zo is hij ook fel gekant tegen een zogenoemde super-provincie waarbij Flevoland, Noord-Holland en Utrecht worden samengevoegd. Daarnaast acht hij het niet meer dan normaal dat de politieke bestuurders zich in tijden van crisis niet laten rondrijden in dure dienstauto’s zoals BMW’s. Er bestaat een goed OV-net en anders kan men gebruik maken van de eigen auto tegen de wettelijke km-vergoeding.


Werkgelegenheid
Een groot punt van aandacht is de werkgelegenheid in Flevoland. Met name maakt Wout Jansen zich zorgen over de werkgelegenheid in de zorgsector. Met name de 40% korting op de huishoudelijke zorg. 50plus zal zich hard maken dat er geen verdere banenverlies in de zorgsector zal plaatsvinden, door mogelijkheden in de provincie te onderzoeken naar 'Zorgwonen' in het buitengebied. Maar het blijft zorgelijk. 50Plus gaat zich er hard voor maken om het tij te doen keren en met name werkgelegenheid aan te gaan trekken voor 50-plussers en jong-gehandicapten.